Financiele planning

met de stamrecht BV 

stamrecht bv financiële planning

Financiële planning met de stamrecht BV

Vanaf wanneer, hoe lang en hoe hoog?

Dat zijn vaak de vragen waar een aandeelhouder tegenaan loopt als hij/zij graag een uitkering wil gaan genieten uit de Stamrecht BV.

En dat zijn een terechte vragen, want een juiste planning van de ingangsdatum, de duur en de hoogte van een uitkering kan aanzienlijke belastingbesparingen opleveren. En daar komt de financiële planning de hoek om kijken.

Hoe werkt het?

Allereerst maken wij een inventarisatie van de ‘huidige’  financiële situatie. Dit is vrij makkelijk te doen a.d.h.v. de aangifte inkomstenbelasting en de jaarrekening van de Stamrecht BV. Vervolgens kijken we naar de pensioensituatie, wat bouw je aan pensioen op en wat heb je inmiddels aan pensioen opgebouwd. Deze gegevens zijn tegenwoordig voor het merendeel op te vragen via de site mijnpensioenoverzicht.nl.

Al deze gegevens ‘stoppen’ wij in een speciaal financieel planningsprogramma en hebben dan een basis om aan de slag te gaan met de uitkeringen uit de Stamrecht BV. 

Vervolgens kijken wij samen met jou wat je wensen zijn. Wil je bijvoorbeeld vanaf je 62ste minder gaan werken en je inkomen aanvullen met een uitkering uit de stamrecht BV of wil je pas de uitkering uit de Stamrecht BV laten ingaan op het moment dat je met pensioen gaat en bijvoorbeeld vervolgens tot je 75ste jaar laten doorlopen. 

A.d.h.v. deze vragen kunnen wij de hoogte, de duur en de ingangsdatum van de uitkering uit de Stamrecht BV bepalen en deze uitkomsten ook verwerken in het financieel planningsprogramma.

Uiteindelijk krijg je een duidelijk overzicht van een aantal scenario’s waarbij we de hoogte, de duur en de ingangsdatum van de uitkering laten variëren. Zo krijg je een goed beeld wat voor jou financieel en fiscaal het meest aantrekkelijkste is.

Neem contact met mij op voor een financiele planning

administratie stamrecht bv