Laatste topics

Laatste topics

Hieronder staan een aantal 'topics' met het laatste fiscale nieuws van Elsevier en de Belastingdienst

RSS Elsevier

 • Fiscus kampt opnieuw met technische problemen
  De Belastingdienst heeft opnieuw te maken met technische problemen. Hierdoor kan de fiscus momenteel geen beschikkingen voor de omzetbelasting versturen. Het gaat hierbij om teruggaven en verminderingen.
 • Beheerste vernieuwing Belastingdienst
  De Belastingdienst is aan het vernieuwen. Dat gaat stap voor stap verder. Dit zorgt voor latere resultaten van de vernieuwingsopgave. De vernieuwingsopgave voor de Belastingdienst is nog altijd groot. Het gaat om het verbeteren van de digitale dienstverlening, het opvangen van de effecten van de vertrekregeling en het verbeteren van de interne beheersing.
 • Toeslag kinderopvang blijft via ouders gaan
  Ouders zullen de toeslag voor de kinderopvang zelf blijven ontvangen. Door verbeteringen bij de Belastingdienst verwacht het kabinet dat minder ouders in de problemen zullen komen door hoge terugvorderingen.
 • Snel aast op EU-akkoord aanpak btw-fraude
  Staatssecretaris Menno Snel hoopt dat de EU-ministers van Financiën zaterdag een politiek akkoord bereiken over de aanpak van btw-fraude door nationale belastinggegevens elektronisch aan elkaar te koppelen. ''Dan heb je direct zicht op verdachte gevallen, bijvoorbeeld met plof-bv’s en carrouselfraude, terwijl het nu dagen duurt om aan gegevens te komen’’, aldus Snel in Sofia.
 • Werkgevers: Wet gelijke beloning is overbodig
  Het wetsvoorstel om een gelijke beloning tussen mannen en vrouwen te stimuleren, is een ''bureaucratisch monstrum'' voor ondernemers. Dat zeggen werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op een initiatiefwet van de PvdA, GroenLinks, SP en 50PLUS.

RSS Belastingdienst

 • 13 december: gratis webinar Een eigen bedrijf starten
  Wilt u een bedrijf starten of bent u net een bedrijf gestart? Meld u dan aan voor het webinar ‘Een eigen bedrijf starten’ op donderdag 13 december. Ondernemersplein organiseert dit webinar in samenwerking met de Belastingdienst en KvK.
 • 3 januari 2019: start Mijn Belastingdienst Zakelijk
  In januari gaat ons nieuwe portaal voor ondernemers de lucht in: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Zzp'ers en eenmanszaken kunnen daar btw-aangifte doen, hun btw-aangifte corrigeren, een opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) doen en hun rekeningnummer opgeven of wijzigen. Maar dat is nog maar het begin. In de loop van 2019 kunnen alle ondernemers in Mijn Belastingdienst Zakelijk […]
 • Verwerking van uw bpm-aangifte duurt mogelijk langer
  Op dit moment hebben wij last van verstoringen bij de verwerking van bpm-aangiften. Hierdoor duurt de afgifte van een nieuw kenteken voor uw motorrijtuig mogelijk langer. Onze excuses hiervoor.
 • Einde pilot inloggen met Idensys en iDIN
  Vanaf 24 november 2018 kunt u bij de Belastingdienst niet meer inloggen met Idensys en iDIN. Maakt u daarom vanaf dat moment weer gebruik van DigiD of e-Herkenning.
 • Naheffingsaanslag btw gekregen? Lees wat u moet doen
  Vanaf 24 november versturen we weer de naheffingsaanslagen voor de btw. Over die aanslagen krijgen wij regelmatig vragen. Om u te helpen hebben we een checklist waarmee u kunt kijken hoe u zo’n naheffingsaanslag zo snel mogelijk afhandelt.
 • Nieuw besluit toepassing btw-nultarief bij levering en bevoorrading zeeschepen en luchtvaartuigen
  Op 20 november is een nieuw besluit verschenen over het toepassen van het btw-nultarief bij de levering en bevoorrading van zeeschepen en luchtvaartuigen. Dit besluit gaat in vanaf 1 januari 2019.