Zo bereken je het juiste uurtarief

Zo bereken je het juiste uurtarief

Zo bereken je het juiste uurtarief

Ondernemers concurreren. Op kwaliteit en op prijs. Een hoop zzp'ers worstelen met de vraag wat nu het juiste uurtarief zou moeten zijn. Dit is helaas niet een standaard uurtarief uit een lijstje. Het uurtarief moet je zelf bepalen.

Als je een vak uitoefent dat iedereen wel onder de knie heeft zal je vraagprijs een stuk lager moeten liggen dan wanneer je specifieke kennis hebt die nodig is voor een bepaalde opdracht. Zeker als die kennis vrijwel nergens aanwezig is

Kortom het hangt van een aantal factoren af. Om je juiste uurtarief te bepalen, is het verstandig met een aantal factoren rekening te houden.

Daarbij is het inkomen wat je denkt nodig te hebben en de kosten die je met de onderneming maakt van belang. In het filmpje hiernaast wordt een korte uitleg gegeven hoe je het uurtarief kan bepalen.

Er zijn ook diverse internetsites waar informatie staat over het uurtarief van diverse zzp'ers.  Eén daarvan is https://uurtarief.tips/nl/kennisbank/uurtarieven-zzp

 

Nalezen en methoden om een tarief te berekenen

Wil je e.e.a. rustig nalezen, bestel dan de prijzen en tarieven gids 2018 via Prijzen en Tarieven Gids 2018

Met ruim 150 actuele tarieven van verschillende beroepsgroepen en 5 methoden om een tarief te berekenen is het een handig boek voor zzp'ers. 

De gegevens in deze gids zijn afkomstig uit het tarievenonderzoek van ZZP Nederland en worden continue aangepast.  

 

tareiven gids 2018