hEt juiste uurtarief

Zo bereken je het juiste uurtarief

Ondernemers concurreren. Op kwaliteit en op prijs. Veel zzp’ers worstelen 
met de vraag wat nu het juiste uurtarief zou moeten zijn. Dit is helaas niet een standaard uurtarief uit een lijstje. Het uurtarief moet je zelf bepalen.

Als je een vak uitoefent dat iedereen wel onder de knie heeft, zal je vraagprijs een stuk lager moeten liggen dan wanneer je specifieke kennis hebt die nodig is voor een bepaalde opdracht. Zeker als die kennis vrijwel nergens aanwezig is

Kortom het hangt van een aantal factoren af. Om je juiste uurtarief te bepalen, is het verstandig met een aantal factoren rekening te houden.

Daarbij is het inkomen wat je denkt nodig te hebben en de kosten die je met de onderneming maakt van belang. In het filmpje hiernaast wordt een korte uitleg gegeven hoe je het uurtarief kan bepalen.

Er zijn ook diverse internetsites waar informatie staat over het uurtarief van
diverse zzp’ers. Eén daarvan is Uurtarieven ZZP

Nalezen methoden om een tarief te berekenen

Wil je e.e.a. rustig nalezen, bestel dan de prijzen en tarieven gids 2019 via Prijzen & Tarieven Gids 2019

Overzicht van minstens 150 beroepen en ZZP tarieven

Deze gids bevat de meest recente tarieven van ruim 150 beroepsgroepen. Met de gegevens in deze gids kun je het uurtarief of je prijs bepalen of, als je opdrachtgever bent, kijken of de gevraagde tarieven of prijzen redelijk zijn.

Het blijkt dat de prijs niet alleen bepaald wordt door kwaliteit of hoeveelheid maar dat de prijs vooral afhankelijk is van de verwachting van de koper. 

De Prijzen & Tarievengids gids bevat naast tarieven van verschillende beroepsgroepen ook vijf rekenmethodieken om prijzen of tarieven te bepalen. De gegevens in deze gids zijn afkomstig van ons continue tarievenonderzoek en eigen research.